Oslo Dokumentarkino logo
Oslo Dokumentarkino er støttet av Stiftelsen Fritt Ord og Oslo kommune.


Følg oss på facebook-ikon
Life is Beautiful
Life is beautiful
Mohamed Jabaly, Norge, Palestina 2023, 93 min.Mohamed_JabalyMohamed i arktisk vinterVisning av filmen Ambulance utendørsOnsdag 24. januar 2024 kl. 18:00
på Vega Scene

Life is Beautiful

(Al Haya Helwa / Livet er vakkert)
Med regissørsamtale.

I samarbeid med Human internasjonale dokumentarfilmfestival, Vega scene og Stray Dog Norway.

Det er med en blanding av stolthet og dyp sorg vi nå kan invitere til Oslo-premiere på Life is Beautiful (Al Haya Helwa) av den norsk/palestinske regissøren Mohamed Jabaly. Filmen er motivert av regissørens ønske om å formidle de vakre minnene og ambisjonene om framtiden for hjembyen Gaza. Filmen var ferdigstilt rett før bombingen av Gaza startet i oktober.

Life is Beautiful vant prisen for beste regi på verdens største dokumentarfilmfestival, IDFA, i november 2023 og er åpningsfilm på Tromsø internasjonale filmfestival i januar 2024.


When we have lost everything, all we have left are our stories.
 - Mohamed Jabaly.

Den unge palestinske regissøren Mohamed Jabaly besøkte filmfestivalen i Tromsø i 2014. Mens han var der ble grensene til Gaza stengt og han blir nødt til å bli i den arktiske vinteren. Det han ikke visste da var at det ville gå syv år før han kunne møte familien sin igjen.

Mens han venter på at situasjonen skal endre seg ferdigstiller han filmen Ambulance. Vennene hans i Gaza sier at han må søke asyl eller gifte seg så han kan bli i Norge, men Mohamed ønsker ikke å oppgi sin palestinske identitet. Etter å ha blitt nektet arbeidsvisum som filmskaper på tross av at filmen han har laget har blitt vist på store festivaler og mottatt en rekke priser rundt i verden og fått svært gode anmeldelser, tar han saken sin til det norske rettssystemet.

Mohamed levde lenge to liv parallelt, online med venner og familie i Gaza, fysisk i Tromsø som filmregissør. Da Gaza igjen blir angrepet blir han stilt overfor et umulig valg - å reise tilbake og risikere å aldri kunne forlate Gaza igjen og dermed oppgi sin karriere som en internasjonalt anerkjent filmskaper som kan dele sine historier med verden, eller å bli i Norge og ikke se sin familie igjen.

Life is Beautiful er en historie om å takle at livet blir satt på vent pga internasjonal politikk og et rigid byråkrati, fortalt fra innsiden, av en regissør som forsøker med all sin kreativitet og fantasi å finne en vei framover.

Vega Scene ligger i Hausmannsgate 28 i Oslo.Vil du være på vår epost-liste?
Do you want to sign up for our newsletter?

Send en epost til: post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'påmelding' i emnefeltet

Send an email to
post(a)dokumentarkino.no
and write "påmelding" in the subject field.
             
Hvis du er på vår epost-liste men
ikke ønsker å motta informasjon:
Send en epost til post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'avmelding' i emnefeltet.

To unsubscribe; send an email and write 'avmelding' in the
subject field.


Kontakt oss/Contact us:

Ketil Magnussen
Oslo Dokumentarkino

Tel: +47 - 95 18 51 09
first name (a) dokumentarkino.no