oslo dokumentarkino logo
Oslo Dokumentarkino er støttet av Institusjonen Fritt Ord, Oslo kommune og Norsk filminstitutt.
Plakat System Error

System Error
Florian Opitz, Tyskland 2018, 96 min.
Tale: Engelsk og tysk
Tekstet på: Engelsk

Fredag 8. februar 2019 kl. 18:00
på Vega Scene

System Error

Hvorfor er vi så besatt av behovet for økonomisk vekst?

I samarbeid med Rethinking Economics.

Visningen er del av konferansen Rethinking Sustainability.

Vekst i BNP er målestokken for alle samfunn og forteller om de er vellykkede eller ikke, men må vi ha vekst for å skape utvikling og gode samfunn? Og hva skjer med kapitalismen hvis vi ikke har vekst?

Dette er spørsmål som stilles i filmen System Error som beveger seg fra USA til Storbritannia, Kina, Brasil og Tyskland.

Tone Smith, som har en Ph.D. i økologisk økonomi og er en av grunnleggerne av Rethinking Economics Norway, vil holde en kort introduksjon til filmen.

se facebook-event fb-ikon

Bilde av Vega Scene

På Vega Scene

Hausmannsgate 28, Oslo.

Fredag 8. februar kl. 18:00
Film: System Error

Billetter kr. 100
60 for studenter og deltakere på konferansen Rethinking Sustainability.

 Kjøp billett på nett.

Illustrasjon av festivalåpning for Human
25. februar starter årets Human-festival, med det sterkeste programmet noensinne. Festivalen har både norsk og internasjonalt konkurranseprogram og en masse flotte filmer utenfor konkurranse. Her finner du politiske filmer om aktuell tematikk og personlige filmer om mennesker, steder, dyr og natur. Vi har selvfølgelig fremdeles et stort debattprogram der vi tar opp en rekke aktuelle temaer i tillegg til teater, kunstutstillinger og live musikk.

Cinemateket, Vega Scene, Galleri Kunstplass og Khartoum bar er årets festivalarenaer.

Under finner du noen tips om noe av det du burde få med deg. Sjekk ut hele programmet og se trailere på humanfilm.no

Human Internasjonale dokumentarfilmfestival 25. februar til 3 mars 2019


Her er noen av de internasjonale filmene du ikke bør gå glipp av under Human-festivalen. Lenger ned finner du noen flere tips om både filmer og debatter:


Minding the Gap bilde
Minding the Gap
Bing Liu, USA 2018, 93 min

Minding the Gap

Gripende oppvekstfilm fra USAs rustbelte.

Denne prisvinnende og eksepsjonelle dokumentaren tar oss tett innpå livene til en vennegjeng som står på terskelen til å bli voksne, og regissøren er en av dem.

Dokumentaren er nominert til Oscar for beste dokumentar.


Meeting Gorbachev bilde
Meeting Gorbachev
Werner Herzog, USA 2018, 92 min

Meeting Gorbachev

To kjemper i et overraskende emosjonelt møte.

Det sitrer i rommet når filmveteran Werner Herzog
setter seg ned ansikt til ansikt med 87 år gamle Mikhail Gorbatsjov. Herzog viser oss en mann som ennå smertes av at han aldri fikk fullført sin visjon, og med et varmt og sympatisk blikk tar dokumentaren oss med gjennom Gorbatsjovs personlige erindringer


Bilde fra filmen The Silence of Others
The Silence of Others
Almudena Carracedo og Robert Bahar, Spania 2018, 96 min

The Silence of Others

Oppgjørets time for fortielsen etter Francos Spania.

En sjokkerende historie om kampen for et rettsoppgjør etter Franco-regimets diktatur i Spania, som har fått hundretusenvis av ofre og pårørende til å tie om sine skjebner, helt fram til i dag. I 2010 tok en gruppe modige ofre og pårørende mot til seg og anklaget tidligere maktpersoner for forbrytelser mot menneskeheten. Filmen har vunnet en rekke priser på festivaler over hele verden.


Bilde fra filmen The Corporate Coup d'Etat
The Corporate Coup d’État
Fred Peabody, Canada, USA 2018, 90 min.

The Corporate Coup d'État

Uthulingen av demokratiet i store selskapers favør.

I en tid hvor store selskaper tilegner seg stadig mer makt gjennom både korrupsjon og lobbyisme, er det selve demokratiet som står på spill.


Bilde fra filmen Survivors
Survivors
Arthur Pratt, Sierra Leone 2018, 86 min.

Survivors

En følelse av å være en av helsearbeiderne midt i Ebola-krisen?

Sierra Leone var et av landene som ble hardest rammet da Ebola brøt ut i 2014. En lokal filmskaper  fulgte arbeidet til de lokale helsearbeiderne tett. Dokumentaren er et ujålete og nærgående portrett av  krisen, på bakkeplan. Her får du følelsen av å sitte på med ambulansen som rykker ut for å hjelpe syke og stoppe spredningen av epidemien.
Plakatbilde for Human-festivalen
Plakat for The Panama Papers
Plakat for Fahrenheit 11-9

På Human-festivalen kan du også se Michael Moores siste protest mot den politiske og sosiale utviklingen i USA; Mads Brüggers etterforskning av Dag Hammarskjölds død; Ellen Ugelstads filmessay om makt og avmakt i psykiatrien; Tommy Gulliksens film om Morten Traaviks kunstprosjekt i Nord-Korea og Alex Winters film om journalistene som etterforsket Panama Papers.

Krigsforbryter Ratko Mladics forsvarsadvokat Branko Lukic kommer til festivalen og skal diskutere med Dermot Groome som var en av de sentrale juristene i aktoratet, etter visning av filmen The Trial of Ratko Mladic; det blir debatt om Norges forhold til Russland med bl.a. Iver Neumann, Julie Wilhelmsen og tidl. ambassadør Øyvind Nordsletten; Erika Balsom fra Kings College i London skal snakke om dokumentarfilmens mulighet til å bevare troverdighet i en polarisert post-fakta-verden; Yngve Slyngstad stiller til debatt om oljefondet; festivalen skal ta opp vår berøringsangst når det gjelder årsakene til og konsekvensene av terrorangrepet 22. juli 2011 og har invitert kulturministeren til en debatt om ytringsfrihet i kunsten, noe som har blitt svært aktualisert etter forsøket på sensur av stykket Ways of Seeing; det blir diskusjon om høyreekstremismens og rasismens fortsatte vekst i Europa, destruktiv turisme, homo solidaricus vs homo economicus og framtidens migrantsystem; Abid Raja skal snakke om ekstremismens grep på Pakistan med Asia Bibis advokat; og dette er bare en liten del av programmet.

I tillegg til mange flere filmer og debatter er det også kunstutstillinger, blant annet av Victor Lind, to teateroppsettinger, musikk og quiz.

Det kommer en rekke internasjonale og norske filmskapere, eksperter og aktivister og helt til slutt så blir alle som vil med på det store Karnevalet som treffer Oslo 3. mars.

Det er konkurranse for beste norske dokumentarfilm og for beste internasjonale menneskerettighetsfilm, i tillegg til en rekke filmer som bare er fine å se.

Alt dette skjer fra 25 februar til 3 mars, på Cinemateket, Vega Scene, Khartoum bar og galleri Kunstplass.

Følg med på http://humanfilm.no

Følg eventet for festivalen så blir du minnet på den når det nærmer seg.Vil du være på vår epost-liste?

Do you want to sign up for our newsletter?

Send en epost til: post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'påmelding' i emnefeltet

Send an email to
post(a)dokumentarkino.no
and write "påmelding" in the subject field.
             
Hvis du er på vår epost-liste men
ikke ønsker å motta informasjon:
Send en epost til post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'avmelding' i emnefeltet.

To unsubscribe; send an email and write 'avmelding' in the
subject field.

Kontakt:
Oslo Dokumentarkino
Ketil Magnussen
Tel: +47 - 95 18 51 09
first name (a) dokumentarkino.no