Oslo Dokumentarkino logo
Oslo Dokumentarkino er støttet av Institusjonen Fritt Ord, Oslo kommune, Bergesenstiftelsen og Norsk filminstitutt.

The Third Industrial Revolution foto

Lørdag 27. januar 2018, kl. 18:00 på Cinemateket:

The Third Industrial Revolution

Er vi midt i en revolusjon?

Står vi foran et gigantisk teknologisk/økonomisk paradigmeskifte som vil redde oss fra klimakrisen og skape en ny verden?


OM FILMEN

 - How are we going to grow an economy when we’re plugged into an infrastructure that peaked 20 years ago?

  - This industrial era is giving way to a profound crisis. We are in real-time climate change. We need a new economic vision. We need a third industrial revolution. We’re going to get a road map that allow us to navigate a new journey that completely transforms the way we handle life on earth.
Jeremy Rifkin mener at tidligere store paradigmeskifter i vår historie er kjennetegnet ved at endring i energikilder sammenfaller med fundamentale endringer i kommunikasjons- og transportteknologi. Dette kan man godt hevde har vært tilfellet i de to første industrielle revolusjonene. Er det samme iferd med å skje idag?

Fossilt brennstoff er iferd med å bli erstattet av nye energikilder. Den digitale revolusjonen har skapt helt nye måter å kommunisere på og automatisert transport er på full fart inn. Denne kombinasjonen endrer ikke bare vår måte å leve på men utfordrer også eksisterende maktsystemer og det økonomiske systemet vi lever i. Og forhåpentligvis kan det også skje raskt nok til å redde oss fra en klimakatastrofe.

Rifkin kan framstå som en naiv determinist, som tror at framtiden allerede er bestemt, at vi nødvendigvis må bevege oss i den retningen han spår, og at verden vil bli et bedre sted. Men han er fullt bevisst på at dette ikke er den eneste mulige framtiden og at ansvaret ligger på oss alle. Vi har en mulighet nå til å sørge for at det paradigmeskiftet vi er inne i skaper en bedre og mer rettferdig verden. Alternativet er en ganske dyster framtid for kloden vår og for oss. Vil vi gripe den sjansen som ligger der?


Dette er i hovedsak et filmet foredrag, men det er like fullt en veldig besnærende og spennende film som du ikke bør gå glipp av hvis du er interessert i klima, teknologisk utvikling og muligheter for samfunnsendring.


Uansett om man er enig eller uenig i Jeremy Rifkins analyse av dagens teknologiske-økonomiske system og potensialet i de endringene som er iferd med å skje, så er dette et svært interessant resonnement som fortjener å bli hørt og som er veldig godt materiale både for egen tankevirksomhet og for gode diskusjoner.


Kjøp billetter


NB! Filmen har engelsk tale. Den er ikke tekstet.
Se trailer lenger ned på siden.
*
I samarbeid med Cinemateket og Klimafestivalen


Se trailer av The Third Industrial Revolution:
The Third Industrial Revolution
Eddy Moretti, USA 2017, 104 min. Produsert av VICE.

OM JEREMY RIFKIN:

Jeremy Rifkin er en amerikansk økonom, samfunnsviter og politisk rådgiver. Han har skrevet 20 bøker om hvilken effekt vitenskaplig og teknologisk endring har på økonomi, arbeidsforhold og på miljøet. Blant disse er: The Zero Marginal Cost Society (2014), The Third Industrial Revolution (2011), The Empathic Civilization (2010), The European Dream (2004), The Hydrogen Economy (2002), The Age of Access (2000), The Biotech Century (1998), og The End of Work (1995).

Rifkin har vært rådgiver for EU-kommisjonen siden 2000 og for flere statsoverhoder i Europa, inkludert Angela Merkel, om den kommende ’grønne industrielle revolusjon’.

Filmens hus - bilde
På Cinemateket (Filmens hus)
Dronningensgt. 16 i Oslo.

Sal: Tancred
Billetter kr 80 (50 for medlemmer/studenter) kjøpes på cinemateket.no eller over disk på Filmens hus. NB! Hvis du er student kjøper du billett til medlemspris.Vil du være på vår epost-liste?
Do you want to sign up for our newsletter?

Send en epost til: post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'påmelding' i emnefeltet

Send an email to
post(a)dokumentarkino.no
and write "påmelding" in the subject field.
             
Hvis du er på vår epost-liste men
ikke ønsker å motta informasjon:
Send en epost til post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'avmelding' i emnefeltet.

To unsubscribe; send an email and write 'avmelding' in the
subject field.

Kontakt oss/Contact us:

Ketil Magnussen
Oslo Dokumentarkino

Tel: +47 - 95 18 51 09
first name (a) dokumentarkino.no