Oslo Dokumentarkino logo
Oslo Dokumentarkino er støttet av Institusjonen Fritt Ord, Oslo kommune, Bergesenstiftelsen og Norsk filminstitutt.


Aleppos fall banner


Tirsdag 23. januar 2018, kl 19:00-21:30 på Cinemateket:
   

En film av Nizam Najar:

Aleppo's Fall

Var Aleppos fall slutten på den arabiske våren?

Hva skjedde egentlig i Aleppo og hvorfor klarte ikke opposisjonen mot Assads regime å samle seg?


Ny norsk dokumentarfilm fra innsiden av konflikten.

Samtale etter filmen.

KJØP BILLETT
Se facebook-event fb-ikon


Regissør Nizam Najar vokste opp i Aleppo. Siden 2002 har han bodd i Norge. I 2015 og 2016 reiste han tilbake til byen han vokste opp i for å forsøke å forstå hva som skjedde der og hvem de gjenværende opprørerne mot Assad-regimet er.

Filmen hadde premiere på verdens største dokumentarfilmfestival, IDFA i Amsterdam, i november 2017.

Se trailer lenger ned på siden.

Kom og se filmen og hør samtalen etter visningen med regissør Nizam Najar, Waad Alkateab, Karam Nachar, Rasmus Steen og Zeina Bali.I samarbeid med Fenris Film, Stray Dog Productions, IMS og SPACEaleppos fall bilde

Aleppos opprør mot regimet og senere sammenbrudd under massivt bombardement er som et symbol på den arabiske våren. Folket reiste seg i protest mot diktaturet men motstanden var splittet i mange fraksjoner og den klarte aldri stå imot volden fra regimet.

I filmen Aleppos fall reiser den norsk-syriske regissøren Nizam Najjar tilbake til sin hjemby. Bevæpnet med sitt kamera følger han en gruppe sivile som under fanene til The Free Syrian Army griper til våpen for å forsvare seg mot sin egen regjering. Skredderen Haj Khaled, som begynner med å sy flagg til de fredelige demonstrasjonene mot diktaturet, ender som leder av en milits av unge menn med ulike motivasjoner og agendaer.

I kampen mot Assad og Putin på den ene siden, og IS på den andre, forsøker han å holde gruppen samlet og moralen oppe. Filmen følger dem fra de håpefulle dagene, gjennom desperasjon, død og splittelse - inntil byen faller, og de overlevende må flykte.


Nizam Najjar - foto
Aleppos fall
Nizam Najar, Norge 2017, 85 min.

Filmen er tekstet på engelsk.

SAMTALE ETTER FILMEN:


Hva skjedde i Aleppo? Hvorfor var opposisjonen så splittet? Hva er situasjonen idag for de som måtte flykte fra byen? Hvordan er det å rapportere fra krigen i Syria? Hva får vi vite og hva får vi ikke vite?panel_samtale_foto
DELTAKERE:

Nizam Najar er en norsk-syrisk filmskaper, født og oppvokst i Aleppo. Han har tidligere laget filmen Diary from the Revolution (Dagbok fra revolusjonen) fra krigen i Libya og var regiassistent på den prisbelønte dokumentarfilmen 69 minutter av 86 dager.

Waad Alkateab er en syrisk journalist og filmskaper som bl.a. rapporterte for Channel 4 under opprøret i Aleppo. Alkateab var en av de siste som forlot byen etter beleiringen. Hun lever i dag i Tyrkia, og følger utviklingen i Syria tett. Hun mottok en Emmy i 2017 for sine reportasjer fra Syria.

Rasmus Steen er Programme Manager ved International Media Support som jobber med å støtte lokale medier i konfliktområder for å redusere konflikt, styrke demokratiet og fasilitere dialog.

Karam Nachar er en syrisk skribent og akademiker. Han er en av grunnleggerne av aljumhuriya.net (republikken), en uavhengig mediaplattform etablert i 2012 som publiserer reportasjer og analyser av konflikten i Syria og regionen. Han underviser i Midtøstenpolitikk ved universitetet Isik i Istanbul.

Zeina Bali er fra Syria. Hun bor i Norge og er en av grunnleggerne av SPACE (Syrian Peace Action Centre).


Se trailer av Aleppos fall:I samarbeid med:


samarbeidspartnere logoer
Cinemateket - bilde
På Cinemateket
Dronningensgt. 16 i Oslo.

Bill. kr 80

kr 50 for Cinematek-medlemmer og studenter.

Kjøp billett som Cinematek-medlem hvis du er student.

Billettsalg på nett på cinemateket.no ,
eller over disk på Filmens hus:
Åpningstider: Mandag: kl. 10.00 - 17.00, tirsdag-fredag kl. 10.00 - 21.00 (tirsdag til fredag), lørdag: kl. 12.00 - 17.00 og søndag: kl. 13.00 - 21.00.

Vil du være på vår epost-liste?
Do you want to sign up for our newsletter?

Send en epost til: post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'påmelding' i emnefeltet

Send an email to
post(a)dokumentarkino.no
and write "påmelding" in the subject field.
             
Hvis du er på vår epost-liste men
ikke ønsker å motta informasjon:
Send en epost til post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'avmelding' i emnefeltet.

To unsubscribe; send an email and write 'avmelding' in the
subject field.

Kontakt:
Oslo Dokumentarkino
Ketil Magnussen
Tel: +47 - 95 18 51 09
first name (a) dokumentarkino.no