Oslo Dokumentarkino logo
Oslo Dokumentarkino er støttet av Institusjonen Fritt Ord, Oslo kommune, Bergesenstiftelsen og Norsk filminstitutt.


At Berkeley poster


Tirsdag 31. oktober 2017, kl 16:30-20:30 på Cinemateket:
   
Dokumentarfilmens mestere

Frederick Wisemans

At Berkeley

Et portrett av et universitet og et samtidsbilde av USA

facebook_icon


Dette er din sjanse til å oppleve et hovedverk av en av dokumentarfilmens mestere. Er du interessert i dokumentarfilm kan du ikke gå glipp av denne.

Frederick Wiseman har over 40 filmer bak seg og er en levende legende innen dokumentarfilmverden.Don’t miss it. One of the vérité godfather’s richest features yet.
 - Village Voice
 
Not a minute too long
- Slate.com
 
Engrossing
 - The New York Times
 
One of Wiseman’s best.
 - Variety
 
[At Berkeley] is a state-of-the-nation masterwork, a vitally important piece of work, and should be seen by as many people as possible.
 - The PlaylistStudentprotest bilde

Dette er ikke en film om Berkeleys historie men et studie av en institusjon. Filmen beveger seg mellom styremøter og forskjellige klasserom/forelesninger, er innom vaktmesteren og ute på gata. Vi følger også en studentdemonstrasjon som okkuperer en del av universitetet. 'At Berkeley' er tatt opp i løpet av tre måneder men gir deg en følelse av å kunne vandre rundt på universitetet en hel dag og gå hvor du vil, og tilfeldig havne akkurat i de mest interessante diskusjonene, forelesningene og situasjonene. Filmen greier, ved siden av å lage et spennende portrett av Berkeley, også å gi et svært interessant samtidsbilde av USA.

Wisemans kamera starter i styrerommet der universitetets økonomi diskuteres. Den synkende offentlige støtten til utdanning skaper bekymringer om hvordan universitetet vil klare seg i framtiden. Vil de fortsatt kunne være et universitet for de brede klasser, eller må studieprisene økes så mye at de blir et universitet kun for de rike? Vi besøker blant annet klasserom der man diskuterer diskriminering og fattigdomsproblemer i USA idag, og et seminar om vår forståelse av tid som et fysisk fenomen. Vi møter studenter som jobber med robotproteser for folk med alvorlige fysiske skader, og vi er innom en forelesning med tidligere arbeidsminister i USA, også kjent fra dokumentarfilmen Inequality for All, Robert Reich.

Et 4-timers portrett av et universitet høres mye ut, men dette er en utrolig fascinerende film som er vel verdt tiden det tar. At Berkeley er en observerende dokumentar uten kommentarstemme eller forklarende tekst. Det er ikke engang lagt til musikk.

Fordi Wiseman har tatt seg så god tid som han har, så får vi sjansen til å komme inn i og forstå samtalene, forelesningene og diskusjonene vi besøker. Filmen er et imponerende verk, både innholdsmessig og formmessig, med en fantastisk dynamikk og rytme som gjør at fire timer sletts ikke føles lenge. Som en av kritikerne skrev; ikke et minutt for lang.


Robert Reich i klasserom - foto
At Berkeley
Frederick Wiseman, USA 2013, 244 min.

Filmen har engelsk tale. Den er IKKE tekstet.


Se trailer av At Berkeley:


Cinemateket - bilde
På Cinemateket
Dronningensgt. 16 i Oslo.

Bill. kr 80

kr 50 for Cinematek-medlemmer og studenter.

Kjøp billett som Cinematek-medlem hvis du er student.

Billettsalg på nett på cinemateket.no ,
eller over disk på Filmens hus:
Åpningstider: Mandag: kl. 10.00 - 17.00, tirsdag-fredag kl. 10.00 - 21.00 (tirsdag til fredag), lørdag: kl. 12.00 - 17.00 og søndag: kl. 13.00 - 21.00.


Vil du være på vår epost-liste?
Do you want to sign up for our newsletter?

Send en epost til: post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'påmelding' i emnefeltet

Send an email to
post(a)dokumentarkino.no
and write "påmelding" in the subject field.
             
Hvis du er på vår epost-liste men
ikke ønsker å motta informasjon:
Send en epost til post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'avmelding' i emnefeltet.

To unsubscribe; send an email and write 'avmelding' in the
subject field.

Kontakt:
Oslo Dokumentarkino

Ketil Magnussen
Tel: +47 - 95 18 51 09
first name (a) dokumentarkino.no