Oslo Dokumentarkino er støttet av Institusjonen Fritt Ord, Oslo kommune og Norsk filminstitutt.

I samarbeid med Asianettverket og Indologisk studentforening.
Universitetet i Oslo, Blindern.
Georg Sverdrups hus (Universitetsbiblioteket), auditorium 2,
Tirsdag 5. april 2016 kl. 17:00

Åpent for alle. Gratis inngang.

India og hindu-nasjonalisme:

Islamofobi på indisk

Film og debatt


Narendra Modis hindunasjonalisme og fiendtlighet mot muslimer fyrer opp under farlige konflikter i India. Filmen Even the Crows skildrer mennesker som på forskjellige måter ble rammet av en massakre mot muslimer i delstaten Gujarat i 2002, mens Indias nåværende statsminister, Narendra Modi, var guvernør der. Flere i filmen beskylder Modi for å ha vært direkte involvert og for å ha hisset opp hatet mot muslimer i regionen. De hevder også at han og andre politiske ledere hindret politiet fra å stoppe massakren. Hva sier dette om Modis politiske ambisjoner som statsminister i India?

Oslo Dokumentarkino, Asianettverket og Indologisk studentforening inviterer deg til debatt og visning av filmen "Even the Crows: A Divided Gujarat" av filmskaperne Sheena og Sonum Sumaria.

-------
Hvor er India på vei med Narendra Modi som statsminister? Hvor sterk er egentlig islamofobien i India og diskrimineringen av muslimer? Er hindu-nasjonalismen på frammarsj? Hva betyr det for Indias framtid? Finnes det sterke nok krefter som kjemper mot religiøs diskriminering?PANEL:

Kathinka Frøystad
er sosialantropolog og spesialist på India. Hun er professor ved Institutt for kulturstudier orientalske språk ved Universitetet i Oslo. Hennes forskningsinteresser ligger i skjæringsfeltet mellom religionsantropologi og politisk antropologi.

Lars Tore Flåten er historiker og førsteamanuensis ved Institutt for kulturstudier orientalske språk ved Universitetet i Oslo. En av hans hovedinteressefelt er nasjonalisme og hindunasjonalismens fremvekst og utbredelse i India.


Even the Crows - A Divided Gujarat
Sheena og Sonum Sumaria,
India 2014, 78 min.

FILMEN:

Filmen Even the Crows - A Divided Gujarat handler om en massakre begått mot muslimer i delstaten Gujarat i India i 2002. På dette tidspunktet var nåværende statsminister i India, Narendra Modi, guvernør i Gujarat og flere påstår at han stoppet politiet fra å gripe inn for å beskytte ofrene for massakren.

I filmen møter vi blant annet datteren til den indiske politikeren og parlamentsmedlem Ahsan Jafri som ble drept i massakren og en britisk cricket-spiller som uvitende besøkte familie i Gujarat da massakren skjedde og ble den eneste overlevende i sitt reisefølge da de ble angrepet av hindu-nasjonalister.Meld deg på Facebook-event

Se trailer av Even the Crows - A Divided Gujarat:
I samarbeid med:
Universitetet i Oslo, Blindern.

Georg Sverdrups hus (Universitetsbiblioteket),
auditorium 2,
Tirsdag 5. april 2016, kl. 17:00.
Se på kart

Åpent for alle. Gratis inngang.

Starttidspunkt kl 17:00Meld deg på Facebook-event

Vil du være på vår epost-liste?
Do you want to sign up for our newsletter?

Send en epost til: post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'påmelding' i emnefeltet

Send an email to
post(a)dokumentarkino.no
and write "påmelding" in the subject field.
             
Hvis du er på vår epost-liste men
ikke ønsker å motta informasjon:
Send en epost til post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'avmelding' i emnefeltet.

To unsubscribe; send an email and write 'avmelding' in the
subject field.

Kontakt:
Oslo Dokumentarkino

Ketil Magnussen
Tel: +47 - 95 18 51 09
first name (a) dokumentarkino.no