Oslo Dokumentarkino logo


Oslo Dokumentarkino er støttet av Institusjonen Fritt Ord, Oslo kommune og Norsk filminstitutt.
Torsdag 19. mai 2016, kl 18:30
på Cinemateket:

Kuppet mot Hellas

Debatt og filmvisning

Film: #ThisIsACoup

Forhandlingene mellom Hellas og EU var fjorårets politiske thriller. Venstreradikale Syriza var valgt for å få slutt på kuttpolitikken som hadde rasert gresk økonomi, og kjempet for en annen utvikling i Europa i det som ble kalt «den greske våren». Den greske våren ble imidlertid raskt stoppet og Syriza måtte til slutt kapitulere for EU og IMF. Igjen måtte Hellas inngå en gigantisk låneavtale, men er også den i ferd med å kollapse? Hva skjer i Hellas nå? Og hva sier prosessen mellom EU og Hellas om demokratiets stilling i et Europa i en økonomisk nedgangstid?

Filmen #ThisIsACoup skildrer, med en unik tilgang til aktørene, den greske våren, fra valget av Syriza, de dramatiske forhandlingene med EU og IMF og til nederlaget.

Innledning til filmen av Ellen Engelstad, redaktør av Manifest tidsskrift og forfatter av boka ”Syriza. Den greske våren og kampen om Europas sjel”.

Diskusjon etter filmen med Alexander Zlatanos Ibsen og Ellen Engelstad. Ordstyrer Petter Slaatrem Titland.

Film: #ThisIsACoup
(Paul Mason og Theopi Skarlatos, UK/Hellas 2015, 61 min)

I samarbeid med Manifest Tidsskrift, Forlaget Manifest og Cinemateket.


Filmen har engelsk tale/engelske undertekster. Diskusjonen blir på norsk.


PANELET:

Alexander Zlatanos Ibsen er er politisk rådgiver for Høyre på Stortinget og medredaktør for Idéseksjonen i tidsskriftet Minerva. Han er utdannet sosiolog med doktorgrad fra University of Arizona. Han har deltatt i mange diskusjoner om Hellas og følger situasjonen tett.

Ellen Engelstad er redaktør for Manifest Tidsskrift og forfatter av boka Syriza - Den greske våren og kampen om Europas sjel. Hun er litteraturviter og journalist med tidligere erfaring fra Klassekampen, Fett og Universitas.

Petter Slaatrem Titland (ordstyrer) er leder og tidligere nestleder i Attac Norge. Han har også være redaktør for Attacs magasin Utveier Han har bakgrunn fra samfunnsgeografi og Latin-amerikastudier i Oslo og Colombia.
OM FILMEN:
#ThisIsACoup

(Paul Mason og Theopi Skarlatos, UK/Hellas 2015, 61 min)

Filmen #ThisIsACoup følger hendelsene fra Syriza vant valget i Hellas i januar 2015 og fram til de vinner nyvalget i september 2015, etter å ha gått med på en avtale med EU som krevde ytterligere økonomiske innstramminger og som brøt med de mange av løftene partiet hadde gitt til det greske folket.

Filmen skildrer prosessen nøye og intervjuer flere sentrale personer underveis, blant dem statsminister Tsipras og de to finansministrene Varoufakis og Tsakalatos som avløste ham, samt journalister og aktivister. Tittelen #ThisIsACoup er tatt fra twittermeldingene som eksploderte da EU med Tyskland i spissen ville kommandere gresk politikk og ga Tsipras og grekerne valget om å akseptere betingelsene de satte eller gå ut av euroen og gå konkurs.På Cinemateket torsdag 19. mai  kl 18:30
Dronningensgt. 16 i Oslo.

Bill. kr 80
/ kr 50 for Cinematek-medlemmer og studenter.

Det er for tiden ikke nettsalg pga utskiftning av billettsystemet på Cinemateket. Billetter kjøpes over disk på Filmens hus. Åpningstider: kl. 10.00 - 17.00 (mandag), kl. 10.00 - 21.00 (tirsdag til fredag), kl. 12.00 - 17.00 (lørdag) og kl. 13.00 - 21.00 (søndag).
Stengt i pinsen og 17. mai.

Vil du være på vår epost-liste?
Do you want to sign up for our newsletter?

Send en epost til: post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'påmelding' i emnefeltet

Send an email to
post(a)dokumentarkino.no
and write "påmelding" in the subject field.
             
Hvis du er på vår epost-liste men
ikke ønsker å motta informasjon:
Send en epost til post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'avmelding' i emnefeltet.

To unsubscribe; send an email and write 'avmelding' in the
subject field.

Kontakt:
Oslo Dokumentarkino

Ketil Magnussen
Tel: +47 - 95 18 51 09
first name (a) dokumentarkino.no