Oslo Dokumentarkino er støttet av Institusjonen Fritt Ord, Oslo kommune og Norsk filminstitutt.Red Lines

Andrea Kalin, Oliver Lukacs,
USA 2014, 105 min
Se trailer lenger ned på siden.


NB: Filmen har engelsk og arabisk tale/
tekstet på engelsk.
Razan Shalab al-Sham og Mouaz Moustafa

Onsdag 14. mai, 2014, kl. 19:00
på Parkteatret

Syria: Hva gjør verden?

Spesialvisning (Europapremiere):

RED LINES

Diskusjon før filmen med bl.a. Ihab Timraz om utfordringene ved å bringe nødhjelp til flyktningene inne i Syria. Skype-samtale med filmskaperne etter visningen.

Filmen Red Lines handler om Razan Shalab al-Sham og Mouaz Moustafa, to unge syrere som sammen har startet Syria Emergency Task Force. Sammen med dem reiser vi inn og ut av Syria, treffer ledere for den Frie Syriske Hæren og andre militsledere i Syria, syriske flyktninger både inne i Syria og i Tyrkia og politikere fra forskjellige land som er interessert i å hjelpe den syriske befolkningen.

Razan Shalab al-Sham og Mouaz Moustafa har skaffet seg et imponerende nettverk, både blant opposisjonen inne i Syria og hos vestlige regjeringer (de organiserte blant annet John McCains besøk med General Salem Idris inne i Syria i 2013).

De to unge aktivistene forsøker både å få verden til å bry seg sterkere om den blodige konflikten i hjemlandet deres og samtidig starte opp prosessen med å skape et nytt, demokratisk samfunn etter Bashar al-Assad.

Red Lines hadde sin verdenspremiere på HotDocs-festivalen i Toronto 29. april. Dette er andre gangen filmen vises offentlig.Øverst fra venstre: Filmskaperne Andrea Kalin og Oliver Lukacs som begge er reigssører. Lukacs er også kameramann i filmen.

Nederst til venstre: Ihab Timraz som har reist inn og ut av Syria med nødhjelp mange ganger siden konflikten startet.
Filmen er laget av Andrea Kalin og Oliver Lukacs fra USA. Les mer her. De vil svare på spørsmål etter visningen, via Skype.

Debatt
kort samtale før filmen med Ihab Timraz og Belal al-Jabri.

Ihab Timraz er rådgiver for Det Norske Islamske Forbundet.
Han har reist inn og ut av Syria med nødhjelp mange ganger.
Han fungerer også som spesialrådgiver for flere norske organisasjoner som jobber i Syria.

Belal al-Jabri er lege og opprinnelig fra Syria. Han jobber blant annet for NORWAC som jobber for å bedre helsetjenester for syriske flyktninger.

Filmen vises på Parkteatret Scene.


PARKTEATRET
Olaf Ryes plass 11, Oslo
Bill. kr 90 selges i døra fra kl 19:00.
(Studenter med ID kr 50)

Starttidspunkt kl 19:00
Dørene åpner kl. 18:30
.
Krigen i Syria er en humanitær og politisk katastrofe av enorme dimensjoner. Bashar al-Assads regimes ekstremt brutale reaksjon på folkelige protester har sjokkert verden og skapt den største flyktningekrisen i vår tid. Mellom ett hundre og to hundre tusen mennesker er drept og 9 millioner mennesker er på flukt, over 2 millioner av dem utenfor landets grenser. Disse tallene vil fortsette å vokse om ikke konflikten blir stoppet raskt. Akkurat nå er det lite som tyder på at noe vil endre seg.

Det bevilges store pengesummer fra mange land og mange organisasjoner har mobilisert for å hjelpe. Likevel virker det som det internasjonale samfunn gjør alt for lite. Nøden er fremdeles ekstrem og svært mange sulter, inkludert barn.

De landene som har en innflytelse i dette er ikke enig om noen form for politisk løsning og heller ikke om noen militær intervensjon, selv om det foregår et massedrap på sivile. Samtidig foregår det hele tiden våpenleveranser både til Assads hær og til forskjellige opprørsgrupper, og mange kommer inn i landet for å støtte kampen, på begge sider av konflikten. Ekstreme grupper har fått kontroll i deler av landet og kamper foregår nå både mellom opprørsgrupper og Assads hær og mellom opprørsgrupper. Jo lengre krigen varer jo mindre sjanse er det for at landet kan reise seg igjen og man kan skape et demokratisk samfunn.

Hvordan kan verden bedre hjelpe det syriske folket? Flere organisasjoner har varslet om at dette nærmer seg et folkemord. Gang på gang har det blitt sagt "aldri igjen" når interne konflikter har gått ut over sivilbefolkningen i den grad det skjer i Syria idag. Likevel virker verden handlingslammet. I diskusjonen før filmen ønsker vi å få fram noen av utfordringene med å jobbe med humanitær hjelp i Syria.

Se trailer av Red Lines:Vil du være på vår epost-liste?
Do you want to sign up for our newsletter?

Send en epost til: post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'påmelding' i emnefeltet

Send an email to
post(a)dokumentarkino.no
and write "påmelding" in the subject field.
             
Hvis du er på vår epost-liste men
ikke ønsker å motta informasjon:
Send en epost til post(a)dokumentarkino.no
og skriv 'avmelding' i emnefeltet.

To unsubscribe; send an email and write 'avmelding' in the
subject field.


Kontakt oss/Contact us:

Ketil Magnussen
Oslo Dokumentarkino

Tel: +47 - 95 18 51 09
first name (a) dokumentarkino.no